x

Jokić nadomak Wilta, Nuggetsi porazili prvake

Nikola Jokić upisao je prvi triple-double učinak NBA sezone, i to u pobjedi Denver Nuggetsa protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa.

Dvostruki MVP lige zabilježio je učinak od 26 poena, 12 skokova i deset dodavanja, a time se probio na sedmu poziciju ‘all-time’ ljestvice po broju triple-double učinaka sa 77. Ispred njega je Wilt Chamberlain koji ima jedan više, a nakon što ga ubrzo preskoči, Jokić će postati centar s najviše trostruko-dvoznamenkastih učinaka u povijesti.

Nuggetsi su nadigrali aktualne prvake Golden State Warriorse, a pobjedi Denvera pridonijeli su i učinci Brucea Browna s 20 koševa te Michaela Portera Jr. sa 17. Jamal Murray nije zaigrao za Nuggetse. Stephen Curry je bio najbolji kod Warriorsa s 34 poena.

Dario Šarić nije zaigrao u prvom porazu Phoenix Sunsa, bolji su bili Portland Trail Blazersi nakon produžetka, a ključan koš postigao je Anfernee Simons 7,2 sekunde prije kraja produžetka. Damian Lillard je bio najbolji igrač utakmice s 41 poenom dok je Devin Booker predvodio Sunse s 33.


Bojan Bogdanović zabilježio je još jedan dobar nastup za Detroit Pistonse upisavši 18 poena, međutim njegova ekipa nije imala šanse protiv New York Knicksa koji su već do poluvremena stvorili prednost od dvadeset poena. Knickse su predvodili RJ Barrett s 18, Jalen Brunson sa 17 te Obi Toppin sa 16 poena.

Utakmicu prvog tjedna sezone odigrao je Ja Morant upisavši 49 poena u drugoj pobjedi Memphisa, ovoga puta nad Houston Rocketsima. Brooklyn Netsi prvi put su slavili, bolji su bili od Toronto Raptorsa, a predvodio ih je Kyrie Krving s 30 koševa, Kevin Durant je pridodao 27. Pascal Siakam je bio sjajan kod Raptorsa s 37 koševa, 12 skokova i 11 asistencija.


U derbiju Istoka, Boston je bio bolji od Miamija uz 29 poena Jaysona Tatuma i jedan manje Jaylena Browna, utakmicu s najviše poena odigrali su San Antonio i Indiana, Spursi su slavili s čak 137:134, dvoboj je obilježila statistika, čak šest igrača postiglo je dvadeset ili više poena, a najviše su ubacili Josh Richardson (Spurs) i Tyrese Haliburton (Pacers), svaki po 27 poena.

Rudy Gobert je odigrao prvu utakmicu protiv bivšeg kluba, Utah je iznenađujuće slavila nakon produžetka, a Gobert je upisao 23 skoka za Minnesotu. Anthony Edwards je predvodio Wolvese s 30 koševa, 27 je zabilježio Karl-Anthony Towns. Jordan Clarkson (29), Lauri Markkanen (24p, 13sk) i Kelly Olynyk (21) bili su najbolji kod Jazza koji su sezonu otvorili s dvije pobjede.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.