x

"BAŠ SAM SE ŠOKIRAO"

Jokić otkrio šta ga je iznenadilo kada je vidio statistiku Denvera

Porterov šut za tri poena 2/11 je nešto što je Jokića ostavilo u čudu

Nakon što je sa NBA legendama komentarisao utakmicu u kojoj je ostvario tripl-dabl, Nikola Jokić se poslije prvog meča finala protiv Majamija našao i ispred predstavnika medija.

On je na samom startu priznao da je jedva čekao da meč počne, kako bi se ponovo osjećao normalno.

- Jedva sam čekao da sve počne. Kada je utakmica krenula, osjećao sam se normalno. Osjećao sam se komforno, nekoliko dana prije utakmice je bilo pomalo ludo zbog euforije i svega, ali kada je duel počeo, sve je bilo kao po običaju - rekao je Jokić koji se osvrnuo na to što nije mnogo šutirao u prvom poluvremenu:


- Ne forsiram nikada šut. Imali smo prednost kod Erona Gordona u reketu, to smo koristili, igrao sam onako kako se utakmica odvijala. Volim da igram sa njim. Dominantan je fizički. Sjajno je prihvatio ulogu. Danas nam je pomogao, davali smo mu loptu, a uz to je naš najbolji odbrambeni igrač. Nije lako kada iz utakmice u utakmicu morate da čuvate najboljeg igrača protivničke ekipe, a on to radi odlično.

Na pitanje da li ga je nešto iznenadilo kada je u pitanju statistika, Jokić je rekao:

- Iznenadio sam se što je Majkl Porter pogodio samo dvije trojke, bio sam ubijeđen da je pogodio šest ili sedam. Baš sam se šokirao.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.