x

Još tri slučaja koronavirusa u BiH, dva u Širokom Brijegu i jedan u Bihaću!

U Širokom Brijegu potvrđen je slučaj koronavirusa kod još dvije žene, tako da su u tom gradu sada zaražene tri osobe. Također, potvrđen je još jedan slučaj u Bihaću. 

Nakon što je jutros potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Širokom Brijegu, danas poslijepodne potvrđena su još dva slučaja. Radi se o kćerki i snahi prvozaražene žene.

One su do sada bile u izolaciji. Pretpostavlja se da su zaražene osobe u Širokom Brijegu virus dobile zbog kontakta s osobama koje su stigle iz Njemačke.

Pored toga, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđen je još jedan slučaj u Bihaću, a bio je u kontaktu s osobom iz Njemačke. U Bihaću je sada zaraženo ukupno šest osoba.


Zdravstveno stanje novozaraženih osoba je stabilno. Tako je sada u BiH ukupan broj osoba zaraženih koronavirusom 153.

Stanje po gradovima izgleda ovako:

Banja Luka - 71, Konjic - 15, Mostar - 7, Laktaši - 6, Bihać - 6, Kozarska Dubica - 5, Zenica - 4, Goražde - 4, Čelinac - 3, Sarajevo - 3, Kneževo - 3, Široki Brijeg - 3, Bijeljina - 3, Modriča - 2, Brčko - 2, Tešanj - 2, Bosanski Brod - 2, Prnjavor - 2, Bosanska Gradiška - 1, Derventa - 1, Novi Travnik - 1, Breza - 1, Orašje - 1, Visoko - 1, Srbac - 1, Teslić - 1, Prijedor - 1 i Ribnik - 1.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.