x

Nakon Parkera borba sa Millerom

Joshua odabrao novog rivala i ponovo sve razočarao

Kralj teške kategorije boksa, Britanac Anthony Joshua, odabrao je još jednog rivala za 2018. godinu.

AJ će u ring 31. marta u Cardiffu protiv WBO šampiona Josepha Parkera sa Novog Zelanda. Iako je do ovog meča ostalo više od mjesec dana, britanski bokser je već dogovorio još jednu borbu koju će održati u 2018. godinu.

Ipak, odabirom je razočarao sve. Očekivalo se da bi konačno moglo doći do obračuna sa WBC šampionom Deontayem Wilderom, ali ta borba za sada nije ni blizu dogovora.

Novi protivnik Joshui biće američki bokser Jarrell Miller, a meč bi se trebao raditi u augustu.

"Dok Deontay Wilder nastavla život na adresi 'ostrvo snova', borba Joshua-Miller će se održati u augustu. Već sam u pregovorima sa ljudima iz Barclays centra u New Yorku i tamo će se bora održati. Ako to ne bude protiv Deontayja Wildera, AJ se boriti protiv Jarrella Millera", rekao je promotor Eddie Hearn.

Borba protiv Wildera je malo izvjesna. Amerikanac traži da se zarada od meča podijeli ravnopravno 50-50, ali u timu britanskog boksera ne žele takvu raspodjelu jer "bronzani bombarder" nije previše privlačan sponzorima.

Međutim, odabir Millera je svakako razočarao bokserske fanove. Svi žele vidjeti konačni obračun protiv Wildera, ali za sada dogovor nije ni blizu realizacije.

Jarrell Miller u bokserskoj karijeri ima 22 meča. Pobijedio je u 21 borbi, jedna je završena neriješeno i još uvijek je bez poraza. Naredni meč će raditi 28. aprila protiv Francuza Johanna Duhaupasa.

Interesantno, Miller je karijeru počeo kao kickboxer i u karijeri je na omjeru od 21 pobjede i dva poraza. Oba meča je izgubio od Mirka Filipovića.

Ipak, Joshua će prvo morati da pobijedi WBO prvaka Josepha Parkera, koji sasvim sigurno neće biti nimalo lagan zalogaj.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.