x

Poslušao je njegov savjet

Joshua otkrio: Vladimir Kličko me nazvao prije nekoliko dana samo da mi kaže jednu stvar

Britanski bokser Anthony Joshua pokušat će večeras da se osveti Andyju Ruizu za porazu od prije nekoliko mjeseci, te vrati titulu prvaka svijeta teške kategorije.

Joshua i Ruiz se bore večeras u Saudijskoj Arabiji za prvaka svijeta teške kategorije po četiri verzije, a titulu brani Ruiz koji je prije nekoliko mjeseci uspio da pobijedi Britanca.

No, Joshua je odlučno trenirao za revanš i poručio je da će večeras sigurno on biti pobjednik. Joshua je prije dvije godine titule uzeo od legendarnog Vladimira Klička koji se nakon toga penzionisao.

Kličko je ostao u dobrim odnosima s britanskim bokserom, a Josha je otkrio da ga je Ukrajinac kontaktirao prije nekoliko dana kako bi mu dao savjet.

"Iznenadio sam se kada sam vidio da me Kličko zove. Javio sam se i poručio mi je samo da mi želi dati nekoliko savjeta. Ono što mi je rekao oko borbe neću otkrivati, ali mi je najviše savjetovao da nekoliko dana pred borbu uopšte ne koristim mobitel, odnosno ne pratim društvene mreže", rekao je Joshua i nastavio.

"Poručio je da jednostavno ne pratim šta se priča i piše u javnosti o ovom meču, te da se isključim iz svega toga. To sam uradio i mogu reći da se osjećam dosta opuštenije. Kličko mi je velika podrška i hvala mu na svim tim savjetima".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.