x

NA WEMBLEYJU

Joshua u septembru protiv Povetkina brani titule svjetskog prvaka

Najbolji bokser svijeta Anthony Joshua u novu odbranu titula svjetskog prvaka po IBF, WBA "super" i WBO verzijama krenut će 22. septembra kada će na kultnom Wembleyju boksati protiv Rusa Aleksandra Povetkina.

Neporaženi Britanac će se tako susresti sa svojim obaveznim izazivačem u WBA verziji, a ovo će biti njegov povratak na Wembley nakon aprila 2017. godine kada je na tom stadionu srušio Vladimira Klička pred 90.000 hiljada ljudi.

Joshua je svoje posljednje dvije borbe imao u Cardiffu gdje je prvo savladao Carlosa Takama, a onda i Josepha Parkera u martu ove godine.


"Ne mogu dočekati povratak u ring. Kraj marta izgleda veoma daleko. Povetkin je ozbiljan izazov i spremit ću se vrijedno za taj meč, samo budala može podcijeniti ono što on može ponuditi", kazao je 28-godišnji Joshua.


Meč željno iščekuje i 38-godišnji Povetkin koji je kazao da je borba za svjetsku titulu uvijek bila njegov cilj.


"Borba za svjetsku titulu je uvijek bila moj cilj. Borio sam se za trenutak da se susretnem s najjačim na svijetu i 22. septembra ću dobiti svoju šansu", kazao je Rus.


Joshua u profesionalnoj karijeri ima 21 meč i 21 pobjedu, pri čemu 20 nokautom, dok Povetkin ima 35 mečeva, a u njima 34 pobjede, od čega 24 nokatuom te je zabilježio i jedan poraz.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.