x

UKUSNO JELO

Juneće šnicle u sosu

Meso je uvijek dobrodošlo na trpezi

Prilog može biti pire-krompir, ali same po sebi su izvrsne.

Sastojci:

pola kilograma junećih šnicli

2 glavice crnog luka

2 mrkve

2 veća krompira

3 čehna bijelog luka

150 ml neutralne pavlake

so, biber

2 kašike brašna

peršun

ulje

Priprema:

Meso isjeći na šnicle i izlupati ga kuhinjskim čekićem. Posoliti, pobiberiti, pa uvaljati u brašno. Meso ispržiti na ulju sa obje strane. Izvaditi šnicle pa ispržiti sitno isječen luk, mrkvu.

Vratiti meso, staviti malo vode i kuhati na tihoj vatri oko sat. Isjeckati krompir na krupnije kocke, staviti s mesom i povrćem. Kada je voda skoro isparila, a meso omekšalo i krompir se skuhao, dodajte pavlaku.

Po želji stavite sjeckan peršun.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.