x

Ekipe bile itekako "raspucane"

Jusuf Nurkić odigrao odličan meč protiv Houstona i zna se kome je posvetio ovu pobjedu

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na svom parketu pobijedili Houston Rocketse sa 140:129, a jedan od najboljih na terenu bio je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Portland i Houston su sinoć odigrali veoma efikasnu utakmicu, a nevjerovatno zvuči da su Trail Blazersi u prvoj četvrtini zabili čak 50 poena, te su imali prednost 50:33.

Obje ekipe bile su "raspucane" sinoć zbog čega su ljubitelji košarke mogli da uživaju. Portland je od početka čuvao sigurnu prednost u odnosu na Houston i bilo je jasno da će upisati pobjedu.

Na kraju su obje ekipe igrale u nastavku dosta otvoreno zbog čega su se poeni nizali na obje strane. Portland je uspio zabiti čak 140 poena, dok je ekipa Houstona na kraju došla do -11 i ubacili su 129 poena, ali nisu mogli više od toga.


U ekipi Portlanda po običaju najviše raspoložen bio je Damian Lillard koji je ubacio 34 poena, te je doda devet skokova i šest asistencija. CJ McCollum je meč završio sa 28 poena, sedam asistencija i tri skoka.

Pored ovog dvojca odličan meč odigrao je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je na parketu proveo skoro 29 minuta. Nurkić je uspio ubaciti 22 poena, te je dodao još šest skokova i pet asistencija.

Ovo je bila emotivna utakmica za bh. košarkaša što je pokazao nakon meča. Naime, njegova nana preminula je prošle godine, a jučer je trebala proslaviti svoj 70. rođendan.


Upravo je Nurkić posvetio ovu pobjedu svojoj nani i još jednom pokazao koliko je zaista bio vezan za nju.

Od ostalih mečeva koji su se igrali sinoć izdvajamo pobjedu Golden State Warriorsa protiv Utah Jazza sa 119:116, dok je Atlanta u sjajnom meču sa 125:124 pobijedila Washington.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.