x

Odlična promocija za BiH

Jusuf Nurkić posjetio piramide u Visokom, pa najavio dolazak Damiana Lillarda

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić svoj odmor provodi u Bosni i Hercegovini.

Nakon još jedne duge NBA sezone koju je imao s Portland Trail Blazersima bh. košarkaš je iskoristio ljetnu pauzu kako bi posjetio Bosnu i Hercegovinu i proveo neko vrijeme sa svojom porodicom i prijateljima.

Pored toga Nurkić je odlučio da krene stopama Novaka Đokovića, te je danas posjetio Visoko, odnosno visočke piramide.

Tamo ga je dočekao Semir Osmanagić koji je pokazao Nurkiću tunele u visočkim piramidama, te je objasnio zbog čega su one toliko posebno da je Đoković postao redovan gost.

Nurkić je otkrio da su ga Osmanagić i Đoković pozvali da posjeti Visoko, te mu je žao što ranije nije uspio da dođe.


"Hvala svima što ste došli, bez obzira na to što nisam bio najavljen. Hvala Semiru Osmanagiću i Novaku Đokoviću, koji je jedan od prvih koji su me pozvali da dođem na piramidu, što je malo ironično, s obzirom na to da sam odavde. Žao mi je što nisam ranije došao i ne bih volio da budem napadan, ali ovo je fascinantno. Ništa slično nisam vidio", rekao je Nurkić i nastavio.

"Volio bih kad bi svi Bosanci i Hercegovci došli, jer je ovo nezaboravno iskustvo. Škole iz BiH trebale bi slati djecu da vide ovo mjesto. Očaran sam onim što sam vidio".

Nurkić je otkrio da će pozvati i svoje saigrače iz Portlanda da posjete Visoko i piramide, te je poručio da već planira dolazak Damiana Lillarda.


"Imao sam već pitanja o piramidama u toku NBA sezone, ali ne bih o imenima. Znate kakav odnos imam s glavnom zvijezdom ekipe (Damian Lillard). U planu je njegov dolazak u Visoku i nadamo se da će sve to biti realizovano. Ako ne ove, onda naredne godine", poručio je bh. košarkaš.

Dolazak poznatih sportista u Visoko pokrenuo je najbolji teniser na svijetu Novak Đoković koji je u tri navrata posjetio visočke piramide.

Đoković je boravio u BiH nekoliko dana dok se pripremao za Roland Garros i najavio je uskoro novi dolazak. Očito je da je ovo itekako promovisalo Visoku i BiH, a dolazak Nurkića je nastavak trenda koji će, nadamo se, znati iskoristiti u Visokom i našoj zemlji.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.