x

Ostaje do 2024. godine

Juventus ne žali novac: Ronaldu ponuđen novi ugovor

Torinski Juventus ponudit će Cristianu Ronaldu novi ugovor koji bi ga u klubu zadržao do 39. godine života.

Kako navodi španski magazin AS, Stara dame je spremna zadržati Cristiana još dvije sezone, odnosno do 2024. godine i ponudit će mu novi ugovor.

Aktuelni ugovor Ronalda s Juventusom važi do juna 2022. Ipak, iako je uvjerljivo najplaćeniji fudbaler s platom od 31 milion eura, Ronaldo je marketinški veoma privlačan i donosi Bianconerima ogromnu zaradu.

Tako će mu ponuditi novi ugovor, ali nije poznato kakve će mu uslove ponuditi i hoće li uslovi eventualno biti nešto skromnijih od aktuelnih ili će zarada biti i veća, što je sasvim realna opcija.

Ipak, ono što je bitno u ovom slučaju je da bismo Ronalda na terenima mogli gledati i u 39. godini života, što je zaista impresivno.

Također, Juventus je u potrazi za napadačem za narednu sezonu. Razmatra se nekoliko opcija, a među potencijalnim pojačanjima su Timo Werner, Gabriel Jesus, Harry Kane i Mauro Icardi.

Ipak, ni ova sezona još uvijek nije blizu završetka i vidjet ćemo šta će se na kraju sve izdešavati i hoće li Ronaldo pristati na ponudu Juventusa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.