x

Kad bi odbila s.ks, kažnjavao je mališane: Poznati sportista ženi napravio pakao od života, pa je živu spalio zajedno sa djecom!

Reprezentativac Australije u ragbiju koji je zapalio svoje troje male djece i ženu, 11 godina je emotivno, finansijski i s.ksualno zlostavljao svoju suprugu, otkrila je prijateljica majke za “Dejli mejl”.

Hana Klark (31) i njihovo troje djece – Alija (6), Lajana (4) i Trej (3) – izgorjeli su u porodičnom automobilu u srijedu ujutro nakon što ih je Rouan Bakster i zapalio, a potom izvršio samoubistvo nožem u istočnom predgrađu Brizbejna, Kemp Hilu.

Manja Vejli, koja je Hanu upoznala u teretani prošle godine, otkrila je da je ona bila godinama zlostavljana u braku. Manja je takođe rekla da je sam Bakster jednom priznao da je zaprijetio da će ubiti svoje prvo dijete iz prethodne veze, što je uplašilo Hanu.


- Hana je rekla da je on prethodnoj partnerki zaprijetio da će, ukoliko ga ostavi on ubiti i sebe i dijete – istakla je Manja.

Hana, međutim, nije vjerovala da je u žrtva nasilja u porodici jer je suprug nikad nije udario.

- Ali, zato je preživljavala emotivno, s.ksualno i finansijsko zlostavljanje. Jedna od stvari koje je pominja je bila pretjerana Rouanova kontrola, svakodnevno s.ksualno zlostavljanje, a ako bi odbila s.ks sa njim kažnjavao je ne samo nju već i djecu – priča Manja, dodajući da joj je zabranjivao čak i da ide u teretanu, “što je bio njen ventil”.

Kako je navela, Rouan je provjeravao Hanin nalog na “Fejsbuku”, optuživao je da ga vara i flertuje sa muškim prijateljima. Takođe je komentarisao njen fizički izgled.


- Kad bi se ona obukla on bi rekao nešto poput: “Pogledaj svoj stomak, odvratno izgleda”. Uvijek je dolazila u teretanu u helankama i kad sam je jednom pitala zašto, ona je odgovorila da njen muž ne želi da nosi šorc jer će onda biti promiskuitetna – navela je Manja, koja je socijalna radnica i radi na nasilju u porodici već 10 godina.

Manja je rekla da je Hana napustila Rouana 5. decembra. Od tada je boravila sa djecom kod svojih roditelja. Smrt nje i njene djece šokirala je zajednicu, dok su korisnici interneta izrazili svoj bijes na društvenim medijima.

Hanini roditelji Lojd i Suzan Klark izjavili su juče za “Dejli mejl” da je Rouan uvijek bio napast, da ju je od početka njihove veze – kad je Hana imala svega 20 godina – kontrolisao i emotivno zlostavljao i pokušao da je izoluje od porodice i prijatelja. Hanin otac je rekao da je malo ljudi znalo kakvo je Rouan čudovište, jer je uvijek uspijevao da izmanipuliše ljude i ubijedi sve oko sebe da je on “nepravedno tretiran” i da je dobar čovjek. On je istakao da Rouan nije mogao da podnese što ga je njegova kćerka, koja je osvajala zlatne medalje na trampolini, zasjenjivala.


- Bio je ljubomoran na njene sportske uspjehe, kao i kad ga je pobijedila u krosfitu. Bio je nezadovoljan što nije uspio kao ragbi igrač – rekla je Hanina majka, dodajući da je on uvijek morao da pobijedi pod svaku cijenu.

-Tokom 11 godina braka iscrpio ju je potpuno. Razdvojio ju je od njenog brata. Otkako se izvukla ponovo su se povezali i imali sjajan odnos – rekla je Suzan.

Hana je napustila Rouana u tajnost sa djecom, uz pomoć roditelja. Kako on nije mogao više da kontroliše situaciju, njegovo ponašanje se pogoršalo, što je kulminiralo u srijedu zločinom koji je šokirao zajednicu. Njen otac kaže da je Rouan želio podjelu starateljstva.

- Ali, znali smo da to neće funkcionisati sa njim – rekao je on.


Rouanu je omogućeno da viđa djecu povremeno vikendom, ali su tenzije uvijek bile prisutne. Hanina majka je rekla da je jednom prilikom oteo jednu od kćerki i odvezao je u Potsvil (Novi Južni Vels) na četiri dana dok ih policija nije vratila. Policija Kvinslenda je otkrila da su Hana i Rouan u prošlosti upućivani na socijalne službe, a policija je primila više izvještaja nasilja u porodici tokom nekoliko mjeseci. Sud u Brizbejnu je izdao bar jedan nalog za zaštitu porodice od nasilja protiv 42-godišnjeg Rouana.

Kobne srijede ujutro Hana je krenula da odveze djecu u školu, kad je Rouan prišao svojim automobilom i sjeo na suvozačevo sjedište. Hana je skrenula iza ugla, nakon čega je on polio nju i djecu benzinom i zapalio automobil. Hana je uspjela da pobjegne, ali je bila toliko ispečena da joj je koža otpadala kroz rupe na zapaljenoj odjeći. Djeca su živa izgorjela u automobilu, dok su komšije uzalud pokušavale da ih spasu iz požara, dok ih je Rouan – i sam užasno ispečen – tjerao nožem. Potom je zabio sebi nož u grudi i pao mrtav pored vozila.

Roditelji žrtve su takođe poželjeli brz oporavak komšiji Majklu Zemeku, koji je zakotrljao Hanu po zemlji kako bi ugasio vatru i potom je zalio vodom iz baštenskog crijeva. On je u bolnici gdje ga tretiraju zbog opekotina po licu i rukama.

“Dejli mejl” prenosi i da je “Fejsbuk” ugasio Rouanov profil, zbog hiljade poruka mržnje koje su stigle na njega nakon napada. “Vječne muke nisu dovoljne za tebe” i “uživaj u paklu” neke su od njih.

.

.

.

.

(blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.