x

Kada i kako uvesti sol u bebinu prehranu

Ne biste trebali uvesti sol u bebinu prehranu odnosno dodavati sol tijekom kuhanja bebama mlađim od jedne godine. Također trebali biste izbjegavati hranjenje bebe prerađenom hranom ili restoranskom hranom, koja je često bogata natrijem.

Prirodna sol koja se nalazi u majčinom mlijeku ili formuli sigurna je za bebu, ali to je sve što joj treba u prvoj godini života.

Zapravo, dodavanje soli u prehranu Vaše bebe moglo bi biti štetno za bubrege, jer se njihovi bubrezi ne mogu nositi s velikim količinama soli. Uvođenje krute hrane bez soljenja također će pomoći Vašoj bebi da razvije ukus za neslanu hranu, što može dovesti do zdravije prehrane tijekom života.


Kada i kako uvesti sol u bebinu prehranu

Nakon što vaše dijete napuni jednu godinu, možete razmisliti o uvođenju prstohvata soli za začinjanje hrane. Međutim, najbolje je svesti prerađenu hranu na minimum budući da je bogata soli.

Ako ipak odlučite poslužiti prerađenu hranu, nemojte dodavati sol pri kuhanju. Imajte na umu ako koristite začine s natrijem, možda već zadovoljavate ili premašujete preporučene količine natrija za malu djecu. Kao na primjer kečap i soja. Ili ako svom djetetu dajete hranu poput mesa, makarona, sira ili konzerviranu hranu.


Količina soli koju možete dati svojoj bebi prema o dobi:

do 1 godine : Manje od 1 grama dnevno (i to bez dodane soli)

od 1 do 3 godine : Najviše 2 grama dnevno

od 4 do 6 godina : Najviše 3 grama dnevno


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.