x

Kada je telefon zazvonio sve mi je bilo jasno: Sina sam poznala po tetovažama! Ispovijest majke momka pronađenog u Dunavu!

„Kada je telefon zazvonio i kad sam čula glas inspektorke, sve mi je bilo jasno. Barem smo ga pronašli... Sad mogu da mu organizujem sahranu na miru - ovim riječima je počela svoju ispovijest Vera Radosavljević, majka Uroša Radosavljevića (23), koji je misteriozno nestao 6. decembra 2019. na Dunavu kod Vinče.

Kako saznajemo, tijelo je u fazi raspadanja pronađeno na obali Dunava u mjestu Brestovik kod Grocke, a njegova majka Vera je poslije više mjeseci neizvjesnosti dobila najtužniju vijest. Kako nam je ispričala, svog voljenog sina je identifikovala na osnovu tetovaža.

- Kada je telefon zazvonio i kada sam čula glas inspektorke iz 29. novembra, sve mi je bilo jasno. Otišla sam i identifikovala sina koga mi je Dunav uzeo. Išla sam na Institut za sudsku medicinu, gdje je urađena obdukcija. Utvrđeno je da je u pitanju utapanje. Najprije su mi pokazali slike... Prepoznala sam sina po tetovažama i garderobi.


Do juče sam gajila nadu da je živ, ali sada se sve to ugasilo. Znam samo da je u pitanju nesrećni slučaj. Uroš je bio neplivač i ne bi sebe doveo u situaciju da ulazi u vodu, ali još uvijek ne znam kako je u njoj završio, sem da je u pitanju nesreća - kaže majka Vera i dodaje da nisu odustajali od potrage otkako je nestao.

- Pretraživali smo rijeku, obale, ali Dunav ga je držao u svom naručju. Priznajem, kako su dani tekli neizvjesnost nas je ubijala, a sada barem znam da Uroša više nema - kroz suze nam je rekla neutješna majka.


- Uroša ćemo sahraniti kako dolikuje u Vinči. Doći će moja majka i porodica. Urošev otac je takođe obaviješten. Za sada se držimo kćerka i ja, ali će nas sigurno sve sustići poslije sahrane - navodi neutešna majka.

Uroš je nestao pod misterioznim okolnostima u noći između 6. i 7. decembra prošle godine, kada je otišao čamcem na Dunav da izvuče ribarsku mrežu. Poslije nestanka je bilo informacija da navodno nije bio sam na čamcu, jer je pronađena samo njegova lampa. Porodica je zbog toga čak sumnjala da je naletio na neku švercersku turu.


Kako saznajemo, Uroševo tijelo je pronađeno nasukano uz obalu Dunava u Brestoviku kod Grocke.

- Neko od ribara ili poljoprivrednika pronašao je tijelo i pozvao policiju. Tijelo je bilo u fazi raspadanja, ležalo je u plićaku, okrenuto leđima. Na sebi je imao plavu jaknu sa zelenim rajsferšlusom. Prizor je bio strašan - kaže očevidac.



(Kurir.rs/Alo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.