x

Kada se bebe počinju smijati?

Osjećaj kada se bebe počinju smijati je gotovo neprocjenjiv. Gotovo svaki novi roditelj prati bebin prvi osmijeh, prvog sjedenje, prvo puzanje i, naravno, prvi korak ili kada prespava cijelu noć.

Za roditelje koji prate prekretnice svoje bebe u prvoj godini, zanimati će i kada se bebe počnu smijati. Smijeh je jedna od najnevjerovatnijih prekretnica koje beba treba postići. Ovo nije samo način na koji vaša beba komunicira s vama i gradi vezu, već je i znak da je vaša beba sretna, da se razvija i raste.

Kada se bebe počinju smijati?

Bebe se obično počinju smiješiti sa oko 2 mjeseca starosti. Dok će se sa 3 do 4 mjeseca većina beba početi smijati. Ako vaša beba nije dosegla ovu prekretnicu do 4 mjeseca, ne brinite. Neke bebe postižu prekretnice drugačijim redoslijedom. U dobi od 7-8 mjeseci svakako biste trebali početi slušati veselo cvrkutanje.

Međutim, ako smatrate da vaša beba ne postiže nekoliko prekretnica vezanih za dob, onda je najbolje posjetiti bebinog pedijatra.

Kako nasmijati svoju bebu

Ok, još je rano za fore i viceve, ali postoji nekoliko načina na koje možete početi čuti taj prekrasan smijeh kada poželite.


Grimase

Beba će na vaše grimase i kreveljenje gotovo uvijek reagirati osmijehom ili smijehom. Ovisno koliko ste uspješni. Ako još uz grimasu dodate i škripave i smiješne zvukove vjerojatno ćete imati puni pogodak. Očekujte da će vas vaša nagraditi smijehom jer će njoj to biti neobično i zato privlačno.

Osjetilni dodiri

Većina beba će dobro reagirati na lagano škakljanje ili čak lagano puhanje na bebinu kožu. Ovaj novi osjetilni osjećaj za njih je vrlo drugačiji i može izazvati smijeh. Samo budite sigurni da ste nježni.


Igre skrivača

Većina dojenčadi voli ovu igru. A kada dođu do 3-4 mjeseca starosti vjerojatno ćete biti i nagrađeni osmijehom i smijehom.

Predmeti koji stvaraju buku

Bilo da je zvečka, ključevi, zvončići ili pljeskanje, što god da škripi i stvara buku a da je ugodno iznenaditi će vaše bebe. Stoga eksperimentirajte. Neki zvukovi im se možda neće svidjeti dok će ih drugi uvijek nasmijati… Kako lijepi period života. U ovakvim trenutcima treba biti zahvalan i uživati dok traju.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.