x

Kada se dijete može početi samo kupati?

Dijete koje je tek prohodalo obično ima dovoljno koordinacije da nasapuna određene dijelove tijela. Tako da se dijete može početi samo kupati između 15 i 18 mjeseci. Ali svejedno biste trebali pružiti im ruku kako biste bili sigurni da su čisti i da ne odluči na primjer kušati sapun.

Mališani su jako znatiželjni i koliko god nas nasmijava njihova potreba za istraživanjem toliko može biti i neugodna, a nekad i opasna.

Naoružajte svoje dijete malom krpom ili rukavicom, sapunom i plastičnom čašicom za ispiranje i pustite ga na posao. Samo svakako preuzmite posljednje ispiranje kako biste bili sigurni da je sav sapun nestao.


Naravno, sva ova neovisnost može znatno produljiti vrijeme kupanja, pa ako se vaše dijete kupa svaku večer, neka se samo opere samo koji puta tjedno. To vam daje priliku da obavite temeljitiji posao ostalih dana.


Također je važno da nikada ne ostavljate svoje dijete samo u kadi. Naime dijete koje se posklizne i udari glavom može se utopiti u samo jedan centimetar vode u nekoliko minuta. Djeca se ne bi trebala početi kupati potpuno sama do polaska u školu.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.