x

Kada stiže nova Corolla

Pojedini mediji su prošle godine objavili informaciju da je Toyota podnijela zahtjev za zaštitu naziva GR Corolla što je bio još jedan nagovještaj da će ova japanska kompanija u budućnosti ponuditi i hot hatch varijantu Corolle.

O tome se inače govorilo još ranije, pri čemu navodi Autoblog da će se i za GR Corollu pobrinuti Gazoo Racing.

Kako sada piše neki mediji takvu Corollu navodno možemo očekivati tokom sljedeće godine, bar što se tiče Sjeverne Amerike (gdje će konkurisati modelima kao što su Honda Civic Type R i Subaru WRX STI).


GR Corolla bi trebalo da dobije isti 1,6 litarski trocilindrični turbo motor kakav ima i GR Yaris, ali u GR Corolli bi trebalo da raspolaže sa više snage. Neki mediji sada navode da bi to moglo da bude 219 kW/298KS.

Takođe, GR Corollu će odlikovati i pogon na sva četiri točka, 6-stepeni manuelni mjenjač, aero body kit (proširenja blatobrana, izmijenjeni branici, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), set novih alu točkova, modifikovano oslanjanje, širi trag točkova, jače kočnice, sportski izduvni sistem sa dvije izduvne cijevi i dotjerani enterijer sa sportskim sjedištima, kožnim volanom i sportskim pedalama.


Sem toga, Toyota za sljedeću godinu priprema i Supru sa manuelnim mjenjačem, a za 2023. i verziju GMRN Supra (3,0 litarski BMW turbo motor sa oko 500KS) koja bi trebalo da se proizvede u ograničenoj seriji od samo 200 primjeraka.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.