x

Kadetkinje još jednom pobijedile Crnu Goru, Lucić želi plasman na Euro! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra
Ženska „U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Zenici, kao i u susretu odigranom prije dva dana, pobijedila Crnu Goru sa 2:1.

Gošće do prednosti dolaze u 3' kada je Jelena Vujadinović lob udarcem pogodila mrežu bh tima.

Već u 14' reprezentacija BiH izjednačuje rezultat nakon preciznog šuta Elme Husić sa dvadesetak metara.

Lara Ganić u 17' pogađa za 2:1. Husić je ponovo pokušala sa distance, a Milica Knežević je odbila loptu do Ganić koja sa pet metara postiže pogodak.

U drugom poluvremenu nakon nekoliko prilika za Crnu Goru, naša selekcija je prvi put zaprijetila u 69'. Nakon ubačaja Alme Krajnić, pokušala je Andrea Gavrić sa desetak metara, ali nije bila precizna.

Dvije minute poslije šutirala je i Dušica Lukić sa ivice kaznenog prostora, ali je golmanica Crne Gore Valentina Vukićević uhvatila loptu. Sa istim ishodom završen je i pokušaj Sajre Fejzić u 75'.

Do kraja utakmice više nije bilo prilika i ostalo je 2:1 za BiH.

Selektor bh kadetkinja Ilija Lucić je poslije utakmice izjavio: „Čestitam igračicama na još jednoj pobjedi i hvala našim prijateljima iz Crne Gore koji su bili odličan sparing partner pred elitni krug kvalifikacija. Moraćemo do početka turnira popraviti neke greške koje smo pravili u ovom dvomeču. U grupi je Austrija favorit, ali se nadam da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena i plasirati se na Euro.“

Igračica Lara Ganić je zadovoljna pobjedom: „Drago mi je da smo pobijedile u ove dvije utakmice. Raspoloženje u ekipi je odlično i jedva čekamo kvalifikacione utakmice. Nadam se da ćemo ispuniti naš cilj i plasirati se na veliko takmičenje.“

Današnji susret su posmatrali i selektori ženskih „A“ i „U-19“ selekcija Samira Hurem i Dragan Jevtić, kao i izvršni direktor sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav.

Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2:1 (2:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Nejra Ališpago.

Pomoćne sutkinje: Almira Spahić, Kenita Kero.

4. sudija: Amina Gluhić.

Golovi: 0:1 Vujadinović (4'), 1:1 Husić (12'), 2:1 Ganić (16').

Žuti kartoni: Fejzić (BiH), T. Tošić (Crna Gora).

BiH: Imam Šljivo, Ajla Zukić (67. Željana Spasojević), Frančeska Šimić (63. Sajra Fejzić), Dušica Lukić, Đula Velagić, Elma Husić, Andrea Gavrić, Layla Brzović (57. Alma Krajnić), Selma Hasić (57. Irma Jusanović), Fadila Mujkić (57. Sofija Krajšumović), Lara Ganić. Selektor: Ilija Lucić.

Crna Gora: Milica Knežević (41. Valentina Vukićević), Tamara Tošić, Danka Topalović, Marija Maraš, Vasilisa Nikolić (57. Ana Backović), Jelena Vujadinović, Andrea Vučinić (41. Jelena Tošić), Jelena Karličić, Tamara Čogurić (41. Ana Knežević), Jovana Miladinović (63. Marija Vukanić), Enida Bošnjak. Selektor: Mirko Marić.

Foto : Sačak Ismir

Izvor : nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.