x

Kako bi mogao da izgleda savremeni Yugo na struju

Makedonski dizajner predstavio je svoju viziju modernog Yuga, čiji je oblik inspirisan originalnim modelom iz osamdesetih.

U doba kada sve više dizajnera automobila inspiraciju za nova vozila pronalazi u starim modelima svojih brendova, čije stilske detalje primjenjuju na električna vozila budućnosti, iz Sjeverne Makedonije nam stiže zanimljiva interpretacija Yuga za 21. vijek.

Renderi koje vam prenosimo djelo su nezavisnog dizajnera Dejana Hristova, koji svoju ljubav prema automobilima pretače u interesantne projekte, poput ovog o savremenoj verziji legendarnog Zastavinog modela.


Hristov je kao polaznu osnovu iskoristio karakterističnu hečbek formu originalnog modela, koju je zatim modernizovao i prilagodio savremenoj estetici auto-industrije.

Njegov moderni Yugo ima električni pogon i zamišljen je kao pristupačan auto na struju koji bi po cijeni parirao, recimo, modelu Dacia Spring Electric.


Više detalja nije poznato, a kako piše Revijahak, Dejan Hristov planira da o svom projektu obavijesti Vladu Srbije i misli da bi u njegovoj realizaciji mogli učestvovati Rimac Automobili, Stellantis grupa, koja je vlasnik fabrike u Kragujevcu ili Renault/Dacia, prenosi B92.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.