x

NAJAVE

Kako će izgledati redizajnirani Golf 8

Prednji “farovi s obrvama” će se promijeniti LED svjetlima po uzoru na Volkswagen ID.3


Volkswagen Golf 8 dobiva nove LED farove, napredniji digitalni kokpit i opremu, a okosnica će biti blagohibridni turbobenzinci 1.0 TSI sa 110 KS te 1.5 TSI sa 130 i 150 KS.

Nakon početnog oduševljenja, kako obično biva kad dođe novi Volkswagen Golf, ali i rezervi, pa i kritika na dizajn prednje maske, posebno „farova s obrvama“, dolazile su i određene pritužbe, posebno u poređenju s Golfom sedme generacije.

Manja prodaja

Problem je što je sve pratilo i osjetno povećanje cijena, pa su se mnogi kupci osjetili razočaranima. To su pokazali prodajni rezultati, koji su, bez obzira na korona krizu neprijatno iznenadili šefove iz Volfsburga – prodato je manje od pola (oko 40 posto očekivane količine). Golf je, na iznenađenje mnogih, prestao biti hit.

Zbog toga će redovni redizajn stići godinu prije planiranog roka, već pred ljeto sljedeće godine. Prednji „farovi s obrvama“ će se promijeniti LED svjetlima po uzoru na Volkswagen ID.3. Novi model će dobiti ekran ispred volana od 10,4 inča, a ispred centralne konzole od 12,9 inča.

Veći domet

Volkswagen se oprašta od dizelaša te će u osnovnoj ponudi biti blagohibridni 1.0 TSI sa 110 KS i 1.5 TSI sa 130 i 150 KS.

Velika poboljšanja će ponuditi hibridni modeli 1.5 eHybrid sa 215 KS (mijenja se sa 245 na 260 KS). Domet samo na struju će se povećati na 100 kilometara.

Od redizajniranog Golfa 8 se puno očekuje, jer će biti glavna zvijezda u 2024., kad će se slaviti 50. godišnjica serije modela Volkswagen Golf.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.