x

Hladno feniranje

Kako da izravnate kosu bez korištenja pegle

Vrući vazduh i četka koja je obično pravljena od plastike i vještačke dlake imaju gotovo isti efekt kao pegla. 

Ravnanje kose obično podrazumijeva korištenje nekog izvora toplote. Najčešće je to pegla za kosu koja, ako je često koristite, i te kako može da ošteti vašu kosu.

Vrući vazduh i četka koja je obično pravljena od plastike i vještačke dlake imaju gotovo isti efekt kao pegla. Zato je najbolje kosu ostaviti prirodnom ili probati s alternativnim metodama ravnanja koje ne podrazumijevaju jak izvor toplote. Probajte metodu hladnog feniranja.


Operite kosu na uobičajen način. Koristite šampon za ravnu kosu i nanesite nešto više regeneratora i ostavite da duže djeluje na kosi. Sam regenerator će pomalo ispraviti vašu kosu. Nakon toga nježno posušite kosu ručnikom. Nemojte je trljati jer se tako čupa i oštećuje, već je samo umotajte u ručnik i ostavite da ručnik upije vlagu. Nanesite serum za ispravljanje kose, ako ga imate. 


Oni vam mogu biti od pomoći. Ako nemate ovaj serum, možete koristiti regenerator koji se ne ispire ili neki drugi leave-in proizvod za kosu. Upalite fen na najhladniji vazduh i počnite sušiti kosu dio po dio. Usput koristeći ravnu četku, raščešljavajte. Sušenje će duže trajati, ali ćete sigurno dobiti željeni efekat.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.