x

Kako da pomognete djetetu da se izbori s noćnim morama

Noćne more kod djece su uglavnom priče iz realnog života koje se na različite načine manifestuju dok ona sanjaju.

Te priče koje oni direktno ili indirektno upijaju iz spoljašnje sredine su im nerazumljive i u jednom trenutku su im zastrašujuće.

Primjera radi, zbog gledanja određenih filmskih sadržaja koji njima donose nemir i strah, dolazi do pojave noćnih mora.

Roditelji ovdje imaju glavnu funkciju u smirivanju dijete, ali i zaštiti od imaginacije koja se kreira zbog straha.


Kako da pomognete djetetu?

Kada se probudi, zagrlite ga i utješite. Važno je da dijete osjeti vašu blizinu i ljubav - da zna da nije samo u svojim strahovima.

Saslušajte ga kad vam priča o svom snu i pokažite mu da nema nikakvih čudovišta ispod kreveta. Dajte mu njegovu omiljenu igračku i ostanite pored njega dok ne zaspi.


Kako da spriječite noćne more?

Stavite natpis iznad kreveta: "ovdje su dopušteni samo lijepi snovi" i dozvolite njemu da ga ukrasi po sopstvenoj želji.

Napunite bočicu sa vodom i to nazovite "sprej za tjeranje ružnih snova" i pustite dijete da isprska sobu pred spavanje. Također, neka sprej drži pored sebe, kako bi imao jedan vid sigurnosti.  


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Bio sam toliko depresivan kad me ljubavnica ostavila zbog drugog tipa nakon što smo hodali pet godina, pokušao sam je moliti da mi se vrati, odbila je i rekla da više ne osjeća ništa prema meni. nakon sve ljubavi koju smo dijelili u prošlosti, nisam mogao zamisliti svoj život bez nje, jer je moja ljubav prema njoj bila neprocjenjiva za razmjenjivati ​​iz bilo kojeg razloga, jednog dana dok sam pregledavao internet vidio sam komentar kako on ima moć vratiti bivšeg ljubavnika i odlučila sam se pokušati uvjeriti kontaktirajući ga i odmah sam to učinila, odgovorio je i objasnila sam kroz što prolazi i rekao je da je drugi tip upotrijebio vudu čaroliju na njoj zbog čega me ostavila zbog njega usprkos mojoj brizi za nju i obećanju da će mi pomoći da vratim svog ljubavnika, a također će mi pomoći da ga začaram da mi više ne može uzvratiti udarac, za manje od tri dana jedan čovjek je upucan od strane nepoznatih muškaraca na Floridi iu roku od 48 sati moja je djevojka bila u mojoj kući čekajući da se vratim s posla, a kad sam se vratio, počela je moliti, govoreći da joj je žao što nikada nije znala što ju je snašlo. hvala dr. apata na pomoći. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected]. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected]. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected]. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744