x

Kako izgleda „Dernek“ u režiji Dragana Marinkovića Mace i Samira Nurkića

Samir Nurkić, jedan od najpopularnijih harmonikaša u regiji, objavio je novu pjesmu „Dernek“.

Ovaj virtuoz na harmonici bh. korijena koji živi u Zagrebu, na njoj je udružio snage sa neponovljivim šoumenom, glumcem Draganom Marinkovićem Macom i pjevačem Renatom Zahirovićem. Pjesma je trebala biti predstavljena u martu, ali je premijera zbog situacije sa koronavirusom prolongirana. 

- Čekanje se isplatilo. Ovo je moja prva autorska pjesma i zajedno sam je radio sa suprugom Amelom, koja potpisuje tekst, dok sam ja bio zadužen za muziku. Rap dio izvodi Dragan Marinković Maca, 

Renato Zahirović pjeva, a prateći vokale je interpretirala Daria Hodnik. Sve smo snimali u studiju "Spacestation" Ivora Kasapa i Alena Bakarića, sa kojima sam zajedničkim snagama napravio zanimljiv aranžman. Za miks i mastering bio je zadužen KC BLAZE, koji sarađuje sa brojnim regionalnim zvijezdama, među kojima su i najpopularniji reperi na Balkanu Jala Brat i Buba Corelli. Spot je radio Mislav Bušić, a sve je lakše realizirano zahvaljujući mojim prijateljima iz restorana Slano iz Dubrovnika. Sigurno je da će se naš „Dernek“ pjevati na svim proslavama, svadbama i feštama na Balkanu – kaže Samir Nurkić koji je zahvalan na podršci Maraski i Gavriloviću. 

Link na pjesmu i spot „Dernek“:


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.