x

Kako izgleda Mercedes-Maybach poslije Brabusovog tretmana

Brabus je tokom decenija stekao reputaciju "tjunera" koji je u stanju da i najmoćniji Mercedes unaprijedi i da mu sopstveni pečat.

Najnovija kreacija ove njemačke firme pokazuje zašto je smatraju imenom broj 1 kada je riječ o doradi modela sa "trokrakom zvijezdom".

Ovog puta, iz radionica Brabusa nije izašao "običan" Mercedes, već jedan superluksuzni SUV sa značkom Maybacha - GLS 600.

Unapređivanje jednog takvog automobila bio je veliki izazov za majstore Brabusa.


Među detaljima po kojima se Brabus 800, kako je nazvana dorađena verzija, razlikuje od Maybacha GLS, ističu se specijalne, 24-inčne alu felge sa pneumaticima Continental SportContact 6 (295/35 naprijed, 335/30 pozadi).

Da ovom SUV vozilu definitivno nije mjesto van asfaltiranih puteva, osim niskoprofilnih guma pokazuje i modifikovano vazdušno oslanjanje koje je spustilo automobil bliže tlu za dodatnih 25 mm.

Putnička kabina je posebna priča, sa enterijerom presvučenim kožom svijetlo braon boje koji se možda i neće svidjeti baš svakom, ali koji svakako ostavlja snažan utisak.


Za kraj ostavljamo ono najvažnije. Brabus je značajno pojačao ionako moćni AMG-ov 4.0 bi-turbo V8, tako da ovaj motor umjesto standardnih 558 KS i 730 Nm sada ima čak 800 "konja" i razvija 950 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

To je dovoljno da auto iz stanja mirovanja do stotke ubrza za 4,5 s, prije nego što dostigne maksimalnih, elektronski ograničenih 300 km/h.


(B92)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.