x

Kako kombinovati olovku za usne i ruž

Za mekane usne prije nanošenja olovke obavezno osvježite usne balzamom. Nikad ne počinjite s crtanjem potpuno zatvorenih usana, jer će vam biti potreban savršen uvid na tačan početak i kraj linije.

Ako ste izbjegavale olovke za usne sigurno ste imale dobar razlog za to – niste bile dovoljno vješte u šminkanju, ili jednostavno niste pronašle odgovarajuću nijansu. Ipak, budite sigurne – olovka za usne popravlja čitav utisak.

1. Postojana boja

Kako bi vam ruž ostao što duže na usnama, prije njega nanesite olovku za usne – zanimljivi trik mnogih poznatih dama. Osim što čuvaju boju, olovke je i intenziviraju. Ruž će ostati na svom mjestu, a usne će izgledati savršeno.


2. Punije usne

Često od vizažista možete čuti da nema ničeg ljepšeg od punih, zdravih, ružičastih usana. Ako nemate prirodno pune usne, olovke su tu – samo za vas. U zavisnosti od boje ruža, odaberite svjetliju ili tamniju nijansu olovke.


3. Naučite kako da pravilno nanesete olovku

Za mekane usne prije nanošenja olovke obavezno osvježite usne balzamom. Nikad ne počinjite s crtanjem potpuno zatvorenih usana, jer će vam biti potreban savršen uvid na tačan početak i kraj linije. Također, dobro naoštrite olovku i zagrijte vrh, tako što ćete ga protrljati između palca i kažiprsta. Olovku nanesite lagano, kako ne biste ogrebale usne.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.