x

Kako odabrati pravu maskaru?

Maskara je, zajedno s ružem za usne, kozmetički proizvod koji se najčešće koristi. Kako odabrati savršenu maskaru? Šta treba imati na umu kako biste bile zadovoljne besprijekornim izgledom trepavica? Savršena maskara naglašava ljepotu oka, ne stvara ljepljive grudvice i daje mogućnost različitih make-up look-ova, u zavisnosti od željenog učinka.

Vaše trepavice u ULTRA dimenziji

Sanjate li o trepavicama s naslovnica časopisa? Voluminozne, podignute i uvijene? Vrlo ih je lako postići, iako zvuči gotovo nevjerovatno! Dovoljno je da preko vaših trepavica nekoliko puta pređete posebnom četkicom 


Četka za maskare – to je to!

Četka je ono što omogućuje pravilnu primjenu proizvoda. Na šta biste trebale obratiti pažnju? Prvo i najvažnije je veličina četke.

Prevelika četka biće vam teška za korištenje.

Premala četka može bezrazložno odužiti i zakomplikovati proces nanošenja maskare.

Za svakodnevni make-up najbolje su srednje velike četke, gustih čekinja i da završavaju uskim vrhom. Takve četke dobro funkcionišu sa svim oblicima oka i pružaju prirodnu, elegantnu šminku. 

Ako želite da su vaše trepavice savršeno oblikovane i povećavaju oči, odaberite maskaru koja ima četku s razdvojenim sintetičkim čekinjama koje mogu tačno prekriti baš svaku trepavicu. 

Kako nanijeti maskaru? Tehnika je važna!

Nije sve samo u kvaliteu kozmetike i vrsti četke: važna je i tehnika kojom nanosimo maskaru.

Ako želite dobiti rezultat prirodnih trepavica, nanesite maskaru na gornje trepavice cik-cak pokretima, počevši od dna trepavice s kretanjem prema vrhu.

Za jače naglašene trepavice, prođite četkom i s gornje strane trepavica, ne samo donjom stranom. I naravno, pričekajte koji trenutak da se osuši, da se ne bi preslikalo na kapak – ali i to uvijek možete lako obrisati vatenim štapićima.

Ogledalo postavite ispod oka jer je lakše nanositi maskaru ako vam je pogled prema gore.

Maskaru treba nanijeti u 2, možda i 3 sloja ako želite još jaču vidljivost, ali uvijek treba paziti da iza svakog sloja ne ostanu grudvice.

Ako ipak ugledate grudvice, stara vas maskara može spasiti: pazite da uz sebe imate uvijek jednu čistu staru četkicu od maskare koju ste već iskoristili. S tom četkicom lako možete pročešljati trepavice i riješiti se grudvica.

Rezultat? Odvojene, produžene i ujednačeno naglašene trepavice!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.