x

Kako odbolovati krah veze? Okupirajte psihu, izmorite tijelo…

Mnogo veza nije preživjelo vanredno stanje, pa su se tako završile prije ili uoči njegovog kraja.

Epidemija virusa korona je definitivno bila test za ljubav, ali to ne znači da svaka koja je sada “pala” ne može da se oporavi i vrati u velikom stilu.

“Ono što je važno, jeste da u prvim danima ne krivite sebe za raskid, nego da probate da krenete dalje”, poručuje Vesna Petrović, psihološkinja i psihoterapeutkinja.

Najgora stvar koju trenutno možete da priredite je da mučite sebe, da svu krivicu za prekid veze svaljujete na sebe i da se odreknete sadašnjeg trenutka, vraćajući se stalno u prošlost, prizivajući negativne misli i baveći se samokritikom, pišu Novosti.

Dani iza nas su bili teški i zato morate da imate razumijevanja prije svega za sebe, a onda i za partnera. Umjesto što ćete da se bavite osuđivanjem, usmjerite se na lični oporavak. Posvetite se sebi, poradite na psihi, ojačajte je čitajući afirmativne tekstove i knjige, pokrenite se fizički, pozovite dobre prijatelje u šetnju ili cjelodnevni izlet, bavite se uređivanjem stana, slušajte muziku koja vas pokreće… Suština je u tome da okupirate psihu i izmorite tijelo od zdravog fizičkog napora, jer ćete tako razbistriti glavu, srediti misli, očistiti se od ozlojeđenosti.

Kada dođete u tu fazu, moći ćete da trezvenije razmislite o uzroku raskida, pa će vam, kaže psihološkinja, biti jasnije da li ste zaista vi pogriješili ili je za rastanak kriv partner. A možda shvatite i da ste zajedno napravili pogrešan korak.

“Iz te pozicije ćete moći i da uvidite koliko je razlog za prekid bio osnovan i možete li dalje bez partnera ili je to ono što želite. Kada ohladite glavu i umirite se, stvari će vam postati jasne. U afektu i depresiji istina o vezi koja se završila ostaće zamagljena”, tvrdi ona.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.