x

Kako provesti sedam dana na Maldivima za istu cijenu kao i u Tučepima

Maldivi su raj na zemlji. Niz koraljnih otoka s azurno plavom bojom mora, vječno visokim temperaturama i niskim oborinama, postali su sinonim za sve koji traže odmor na plaži u bilo koje doba godine.

Tamo je vječno ljeto, nekad malo vlažnije. Maldivi su nekako postali sinonim za odlaske na medeni mjesec, sa svojim bungalovima iznad mora ili na samoj pješčanoj plaži. Ok, bungalovi iznad mora su jako skupi, ali postoje i druge opcije i to mnogo jeftinije.

Dvokrevetna soba u hotelu na non-resort otoku Maafushi primjerice u Oceana Boutique hotelu doći će vas 120KM za noć. Ovaj je smještaj udaljen oko 90 minuta vožnje brzim brodom od Maléa, gdje slijećete avionom.

Za vas smo provjerili i kako jeftino letjeti iz Sarajeva za Maldive. Cijena karte Sarajevo - Abu Dhabi na datum 22. februar iznosi 97.99KM, ista cijena je i za povratni let na datum 3. mart. Iz Abu Dhabia imate let za Male također sa Wizz Air kompanijom, cijena karte na datum 23. februar iznosi 220KM, a za povratni let biće potrebno izdvojiti nešto malo više novca, pa će iznos biti 300KM. Sveukupno povratna cijena leta za Maldive iz Sarajeva bila bi 716KM što je jako jako povoljno.

Dodate li tome cijenu smještaja koju smo vam naveli kao primjer, shvatićete zašto smo napisali da ćete na Maldivima uživati za isti novac koji potrošite u Tučepima.

Važna napomena: Dok u Hrvatskoj uglavnom hoteli navode cijenu po OSOBI, na Maldivima (kao i u većini ostatka svijeta) cijene su izražene po SOBI.

Pakujte kofere i sretan put!

(radiosarajevo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.