x

Kako putovati s malom djecom?

Bez obzira da li je to vaše prvo putovanje s prvim djetetom ili vaše peto s petim, putovanje s djecom uvijek će biti "zastrašujuća".

Od brige što spakovati do načina kako doći do odredišta bez većih problema, postoji puno potencijalnih briga.

Ipak, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći u pripremi i spasiti vas od "ludila", prenosi Wall.

U nastavku pročitajte savjete za putovanje djecom.

Samo učinite to

Iako ideja o putovanju s djecom često uzrokuje više briga od samog čina, najvažnija stvar koju treba zapamtiti je: i to će se završiti. Doći ćete tamo. Preživjećete. Zato nemojte tražiti izgovore i odgađati. Isplanirajte put i krenite.

Polako

Nigdje vam se ne žuri. Pustite sve da ide svojim tokom. Ako putujete autom, pravite češće pauze koje će smanjiti nervozu kod male djece, a ako putujete avionom pobrinite se da sve što radite barem sat vremena ranije kako bi izbjegli kašnjenje.

Ne pretjerujte

Zapamtite da se skoro sve može kupiti tamo gdje putujete. Možda nije ista marka, ali poslužiće. Spakujte samo stvari za koje znate da bez njih ne možete. Ne želite se opterećivati i činjenicom da ste nešto možda zaboravili.

Hrana i piće

Obezbijedite dovoljnu količinu hrane, grickalica i napitaka jer djeca često znaju ogladnjeti, a to se nekada zna desiti u najgorem trenutku kao kada zapnete u gužvu. Djeca su jako nervozna kada su gladna, zato budite sigurni da vam neće zafaliti grickalica.

Objasnite djeci putovanje

Prije nego što krenete na put pripremite svoje dijete na činjenicu da će neko vrijeme morati provesti sjedeći na jednom mjestu. Objasnite ima što će se događati i koliko će trajati. Tako će i oni biti spremniji podnijeti putovanje.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.