x

USPONI I PADOVI

Kako riješiti probleme u vezi bez raskida?

Nedostatak zahvalnosti dovodi do rasprava oko sitnica, nedostatka entuzijazma i emocionalnih ispada..

Svaka veza je jedinstvena i nosi sa sobom svoje uspone i padove.

U svakoj romantičnoj vezi prije ili kasnije dođe do izvjesnih nesuglasica i svađa. Čak i najmanja sitnica koju ste na početku veze možda previdjeli može nešto kasnije djelovati kao nepremostiv problem. Održavanje zdrave veze zahtjeva mnogo truda i rada, ali i strpljenja i kompromisa.

Iz tog razloga ne bi trebalo da zanemarite crvene zastavice, koje se javljaju jer one vam ukazuju na problem koji je potrebno rješavati dok je još mali. Ne mora nužno svaki sukob da se završi raskidom.


Nepovjerenje

Povjerenje je jedan od osnovnih stubova zdrave i ispunjene veze. Nepovjerenje može progutati vezu poput požara. Ono se najčešće razvija kada jedno u vezi počne da sumnja u namjere ovog drugog. Nerešene nedoumice utiru put sumnji i dovode do sukoba, bijesa, frustracije i nelagodnosti.

Rješenje: Razmislite dobro o tome šta je uticalo na vašu nesigurnost i podstaklo nepovjerenje. Budite otvoreni i priznajte svoja osjećanja partneru. Ovo će vam pomoći da ponovo izgradite svoj odnos.


Nedostatak zahvalnosti

Svako od nas žudi za zahvalnošću i pozitivnom reakcijom od strane partnera. Kada ste u vezi duže vrijeme, gotovo neminovno krenete da uzimate jedno drugo zdravo za gotovo. To se ogleda u tome da bez razmišljanja prestanete da cijenite male stvari koje vaš partner svakodnevno radi. Nedostatak zahvalnosti dovodi do rasprava oko sitnica, nedostatka entuzijazma i emocionalnih ispada.

Rješenje: Navedite sebe da vidite šta je to što vaš partner svakodnevno čini zbog vas. Razgovarajte sa njim i učinite da se ponovo osjeti voljeno. Naglasite da vidite i cijenite njegov trud.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.