x

Kako umiriti bebu koja plače tokom vožnje automobilom

Djeca vole muziku i taj način umirivanja se pokazao kao najefikasniji.

Noćna mora svakog roditelja je kada usred vožnje automobilom beba krene da vrišti i plače. Ne gubite nadu, pokušajte da primijenite neki od ovih savjeta i krenite u vožnju.


Provjerite pojas

Provjerite bebi pojas - I sami znate da bebin plač može da ukaže da joj nešto smeta. Bebe brzo rastu i možda niste obratili pažnju, ali vrlo je moguće da je pojas steže i da se ne osjeća prijatno. Kada je beba mirna provjerite njenu udobnost i da li joj svi dodaci odgovaraju.

Obezbijedite malo zabave - Vi volite mirnu vožnju i uživate u tišini, ali za mlade umove u razvoju, vožnja automobilom vrlo brzo postane dosadna. Ponesite mu omiljene igračke, svaki put ih zamijenite novim. Na taj način će se osjećati kao da je kod kuće i bit će opuštenije.

Pustite umirujuću muziku - U zavisnosti šta dijete voli i da li želite da zaspi ili bude budno. Sve u svemu djeca vole muziku i taj način umirivanja se pokazao kao najefikasniji.


Toplota razdraži dijete

Provjerite temperaturu u automobilu - Toplota najviše razdraži dijete. Njemu je već nezgodno u sjedalici i sigurno mu još više vruće. Vodite računa da ne bude direktno izloženo suncu i obavezno uključite klimu da bi se osjećalo prijatnije.

Neka vaša beba istraži sjedište i navikne se na njega - Ako dijete plače svaki put kada ga stavite u sjedište. Uzmite jedan dan i ponesi te ga kući, pružite djetetu priliku da ga malo istraži i shvati da to nije nikakav "bauk".

I savjet za kraj, ne brinite se ovo je samo faza koja će proći. Dijete će vrlo brzo početi da uživa u vožnji, samo budite strpljivi i učinite vožnju koliko god možete opuštenom i zabavnom.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.