x

Piše madridski AS

Kakvi preokreti: Džeko među kandidatima za novog špica Atletico Madrida

Bh. reprezentativac Edin Džeko karijeru je trebao nastaviti u Juventus s kojim je još odavno sve dogovorio, ali na kraju je transfer propao zbog pregovora s Romom.

Džeko je bio na korak od prelaska u Juventus, ali Roma nije željela da ga pusti dok ne pronađe zamjenu za njega. Vučica je htjela dovesti Arkadiusza Milika, ali pregovori s Napolijem nisu išli kako treba i na kraju su u Juventusu izgubili strpljenje.

Stara dama je odustala od Džeke i odlučila se za Alvara Moratu koji je danas uspješno prošao ljekarske preglede i uskoro se očekuje zvanična potvrda da je novi fudbaler Juventusa.

Međutim, španski AS piše da bi ponovo moglo doći do velikih preokreta. Naime, Atletico Madrid je pustio Moratu u Juventus jer žele dovesti Luisa Suareza iz Barcelone.

Urugvajac je dogovorio uslove ugovora s Atleticom, ali je problem što mu Barca ne želi dati raskid ugovora i traži obeštećenje za njega. Atletico to ne želi da plati i kako stvari stoje od dolaska Suareza u ovaj klub nema ništa.

Novinar madridskog lista AS, Javier Matallanas, objavio je danas da je Atletico u pripravnosti. Ukoliko Suarezov dolazak propadne Atletico će pokušati dovesti Edina Džeku, Edinsona Cavanija ili Luisa Suareza iz Watforda.

Mnoge je iznenadilo otkud Džeko na ovoj listi, ali čini se da je na pragu nova saga. U slučaju da propadne Suarezov transfer onda je Džeko glavna meta Atletica i očito je da i dalje postoji mogućnost da Dijamant napusti Romu.

Ljetni prelazni rok traje do 5. oktobra i već sada je sigurno da nas do zadnje sekunde očekuje pravi spektakl.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.