x

OSNOVAN 1865. GODINE

Kalifornijski grad duhova prodan za 1,4 miliona dolara, novi vlasnik ima sjajne ideje

Nešto više od mjesec dana nakon što je kalifornijski "grad duhova" Cerro Gordo ponuđen na prodaju, novi vlasnik Brent Underwood ga je kupio za 1,4 miliona dolara.

Početna cijena za grad Cerro Gordo je iznosila 925.000 dolara, ali je u petak, 13. jula, dostigla 1,4 miliona dolara. 


"Zaista nismo očekivali ovoliku aktivnost. Dobili smo više od 10 ponuda, a Underwoodova ponuda je bila najbolja. Također, njegov plan je koristan za očuvanje i javnu upotrebu zemljišta", izjavio je agent za prodaju Jake Rasmuson.


Cerro Gordo, što znači "debelo brdo", posjeduje 22 objekta uključujući napušteni hotel, crkvu i motel. Radi se o napuštenom rudarskom gradu koji je bio u vlasništvu jedne porodice, ali je došlo vrijeme za prodaju. Grad je nastao nakon otkrića srebra 1865. godine, a u jednom trenutku je postao najveći proizvođač srebra u Californiji.


"U njegovo vrijeme prosječno se u ovom gradu sedmično događalo jedno ubistvo. Grad je zaista dio Divljeg zapada", kazao je Rasmuson.


Nakon što je izgubio slavu te poslije pada cijena srebra i nastanka drugih problema poput požara, Cerro Gordo je napušten te je postao "grad duhova". Međutim, Underwood ima plan te namjerava iskoristiti bogatu historiju grada i učiniti ga turističkim mjestom i unikatnom destinacijom za turiste. On je obećao da će renovirati nekoliko objekata u kojima će ljudi moći boraviti duže vrijeme. 


Dugoročni planovi uključuju različite programe, kulturne i muzičke događaje, fotografisanja, kino, organizaciju specijalnih događaja i još mnogo toga.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.