x

Kapi ljubavi za male heroje: Jana pokrenula akciju za pomoć Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka

Prirodna mineralna voda Jana pokrenula je humanitarnu akciju „Kapi ljubavi za male heroje“ kojom će se prikupljati sredstva za rad Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“. Dio novčanih sredstava od prodaje bilo kojeg pakiranja vode Jana u Konzumovim prodavnicama izdvojit će se za donaciju udruženju. Akcija će se provoditi u periodu od 22. oktobra do 12. decembra širom Bosne i Hercegovine.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“ već 18 godina svakodnevno pomaže djeci oboljeloj od raka te olakšavanju procesa njihovog liječenja. Djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama Udruženje pruža smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku, organizira godišnje rehabilitacione kampove, pomaže s nabavkom lijekova, medicinske opreme i tretmanima u inostranstvu, kontinuirano unapređujući svoje usluge i aktivnosti kako bi adekvatnije odgovorili na izazove koje ova opaka bolest nosi sa sobom.

U procesu liječenja djece oboljele od raka poseban značaj imaju podrška sistema i društvene zajednice koji na različite načine daju doprinos opstanku Udruženja i boljim uvjetima za liječenje djece. "Neizmjerno nas veseli ovaj projekat s Jamnicom i Konzumom. Sretni smo što društveno odgovorne kompanije misle na ugrožene kategorije društva i daju svoj doprinos u borbi za njihov bolji položaj te što pomažu djeci oboljeloj od raka da lakše izbore svoju bitku s ovim neprijateljem. Zahvalni smo od srca za podršku i ljubav koji proizilaze iz ovog projekta," kazao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Vedrana Vlahović, brend menadžerica za Janu istaknula je da Jana uvijek nastoji pomoći najranjivijim skupinama i onima kojima to najpotrebnije: ''Sustavna briga o zajednici u kojoj poslujemo nije samo fraza, ona je imperativ i inspiracija za naš brend. Akcijom „Kapi ljubavi za male heroje“, koju smo pokrenuli u BiH, želimo pomoći djeci i njihovim roditeljima koji se bore s tom opakom bolešću. Pozivam građane da nam se pridruže i malim znakom pažnje pomognu onima kojima je pomoć potrebna.''

Pokretanje ove akcije još jedna je u nizu društveno odgovornih aktivnosti koje kompanija Konzum sprovodi u djelo. „Kroz svoje poslovanje, Konzum je dugoročno opredjeljen na pomoć osjetljivim kategorijama našeg društva, a posebno na pomoć djeci. Zahvaljujem Jani na inicijativi za pokretanje ovog humanitarnog projekta vrijednog pažnje, te vjerujem da ćemo zajedno sa našim kupcima pružiti značajnu podršku malim herojima u njihovoj borbi za ozdravljenje.“ – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.