x

Karavan Balkan Tube Festa hvata zalet: Prva stanica - Sarajevo!

U Sarajevu će se 25. i 26. novembra održati novo izdanje najvećeg regionalnog festivala jutjub kulture – Balkan Tube Fest!

Iz godine u godinu se balkanska jutjub scena širi i sve je više jutjubera različitog interesovanja koji stvaraju različit sadržaj, ali je i sve više publike koju taj sadržaj posebno interesuje. Jutjub spaja kreatore sadržaja, s jedne, i djecu i mlade, s druge strane već pune 3 godine uz druženje, edukaciju i igru! Hiljade jutjubera i pratilaca je nakon prethodnih festivala oduševljeno odlazilo kući, znajući da su baš tu, na jednom mjestu upoznali jedni druge, saznali nešto novo i ostvarili nova prijateljstva sa ljudima sličnim sebi.

 

Međutim, organizatori su svjesni da nisu svi u mogućnosti da dođu u Beograd i upoznaju svoje kolege i omiljene jutjubere, pa su ovoga puta odlučili da naprave festival van Beograda, van Srbije, i to u Bosni i Hercegovini, tačnije u Sarajevu!

 

”Dobili smo na hiljade poruka i poziva da se ”preselimo” u neki drugi grad, van Beograda, nakon trećeg Balkan Tube Festa koji se održao u junu ove godine. Mi smo shvatili da ovim mladim ljudima, zbog silnog entuzijazma i ljubavi koju nam svakodnevno daju, moramo na neki način izaći u susret. Tako se rodila ideja o Sarajevu. S druge strane, Sarajevo je samo jedna od novih destinacija”, izjavila je direktorka festivala, Mirjana Vladisavljević.

 

Zvijezde scene u Skenderiji, u Domu mladih, biće popularni jutjuberi iz cijelog regiona. Posjetioci će imati priliku da na sceni vide Amira Hadžića, Huligane iz gimnazije, Vedoxa, Nedima, Nekog Youtubera, Vanimy-a, Baku praseta, Kovalsku, Cileta, Kiku, Leu, Andriju Jo, Petru i Davora Gerbusa, Ružu Rupić i PCAXE ekipu, kao i mnoge druge.

 

Dušan Srbljak, jedan od organizatora Festivala, skrenuo je pažnju i na zajedništvo svih kreatora sadržaja i njihovih pratilaca: ”Regionalni jutjuberi funkcionišu u zajednici koja slabo poznaje realne granice na ovim prostorima. Upravo ta društvena mreža pruža nam svima lakoću i blizinu, a svakako govorimo sličnim jezicima, oslanjamo se na iste trendove ili zajedno smišljamo nove. Balkan Tube Fest je u stvari jedan pokret mladih ljudi koji imaju svoj ‘fazon’, vode računa o pravim vrijednostima na jedan sasvim nov način, a pritom se i ludo zabavljaju.”

 

Pokrovitelji i sponzori Balkan Tube Festa u Sarajevu su: Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola, SaveTheChildren, Bambi, pekare Manja, Zlatiborac, hotel Holiday.

 

#BTFSarajevo se održava 25. i 26. novembra 2017. godine u Domu mladih u Sarajevu sa početkom u 12h! Program će se održati u dvije sale. Početak glavnog programa u velikoj sali zakazan je za 12 sati, dok će mala sala, kao i svaki put, biti rezervisana za panele otvorenog tipa, pitanja i odgovora.

 

Karte su u prodaji i cijena je 8 KM po danu (16KM za oba dana) a mogu se kupiti putem sajta KUPIKARTU (http://kupikartu.ba/karte/event/2905/balkantube-fest).

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.