x

DESTINACIJA KOJA OČARAVA

Kavala: Grčka ljepotica u koju ćete se zaljubiti

Okarakterisana kao neočekivana mješavina historije i kulture, arhitektonskih znamenitosti, organizovanih plaža i prirodnih blaga, Kavala vam može ponuditi ljepotu gdje god da pogledate.

Jedna od destinacija koje fasciniraju je Grčka, zemlja koja svojom ljepotom može parirati udaljenim i egzotičnim lokalitetima Azije i Afrike.

Ispunjena prirodnim ljepotama, bogata historijom i nevjerovatnim, donekle nedokučivim šarmom, Grčka nas ovog ljeta dočekuje širom raširenih ruku. Jedna od grčkih destinacija koju bi svakako trebalo da posjetite jeste Kavala.

Okarakterisana kao neočekivana mješavina historije i kulture, arhitektonskih znamenitosti i cvjetnih polja, organiziranih plaža i prirodnih blaga, Kavala vam može ponuditi ljepotu gdje god da pogledate - u svojim građevinama, spomenicima, radnjama, restoranima, arheološkim nalazištima i plažama, samo morate znati šta tačno tražite.

Ušuškana u sjeveroistočnom dijelu Grčke, ona je priobalni grad koji u sebi sa lakoćom spaja Istok i Zapad, a svoje posjetioce nagrađuje zaista neobičnim poslasticama, otkrivajući sasvim drugačije lice Grčke.


Duž čitave obale Kavale pronaći ćete izobilje mjesta za uživanje u sunčevim zracima, ali predlažemo vam da svoju avanturu započnete na Nea Peramos, gdje se nalazi sjajna kolekcija taverni, kafea, hotela i pješčanih plaža.

Nekoliko kilometara dalje nalazi se Ammolofi plaža koja privlači ljubitelje sunčanja sa svih strana - a nudi im tri kilometra prefinjenog pijeska i kristalno čiste vode, akcentovane barovima na plaži i hladovinom.

Ammolofi se može opisati kao tri prirodna zaliva, tako da možete vrlo lako pronaći savršeni kutak za sebe.


Sa svojom multikulturalnom historijom, Kavala nam može ponuditi mnogo toga i kada se radi o gastronomiji, jer se tu spajaju istok i zapad, slatko i slano, začinjeno i aromatično. Sve što vam može pasti na pamet, ovdje ćete pronaći, bilo da se raspoloženi za tradicionalnu ili modernu gozbu.

Region je opšte poznat po proizvođačima na malo i izuzetnom kvalitetu, bilo da se radi o medu, raznim sirevima, kiviju ili špargli.

Okolne planine su dobavljači ribe i mesa, dok u Kavali posluju 23 vinarije, koje proizvode 99 tipova vina.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.