x

Rukovodstvo lige reagovalo

Kazne u NBA ligi: Dva kluba prekršila pravilo prilikom transfera

Nepravilnosti prilikom transfera otkrivene su i u najjačoj košarkaškoj ligi NBA.

Kazne su dobili Chicago Bullsi i Miami Heat i oduzet će im se pravo izbora druge runde na narednom draftu.

Naime, Transferi Lonza Balla iz New Orleansa u Bullse i Kylea Lowryja iz Toronta u Heat objavljeni su samo nekoliko minuta nakon zvaničnog početka transfer roka, što u konačnici znači da su transferi dogovoreni ranije što je strogo zabranjeno u NBA ligi, čime su klubovi iz Chicaga i Miamija prekršili pravilnik.


Vrijedi spomenuti da su oba igrača u nove klubove stigla putem sign-and-tradea, odnosno potpisivanjem ugovora sa starim klubom prije razmjene, umjesto direktno s novim klubom, što je još jedan prekršaj u transfer politici koju zastupa NBA liga.

Slična stvar se desila i prošle sezone, a u centru pažnje je bio Bogdan Bogdanović koji je po sličnoj proceduri dres Sacramenta zamijenio dresom Milwaukeea. NBA liga je poništila pomenuti transfer, a Bucksi su dobili novčanu kaznu.


Iz NBA lige su najavili da će svaki naredni transfer pratiti pod posebnom lupom, a prije svega dogovore između igrača i klubova, što znači, da pregovori neće moći početi dok se ne obavijesti rukovodstvo NBA lige zaduženo za transfere.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.