x

Velika NBA zvijezda

Kevin Durant sipao komplimente na račun Jonquel Jones

Ono što je Kevin Durant u muškoj, to je Jonquel Jones u ženskoj košarci.

Reprezentativka BiH zaista djeluje dominanto pod oba obruča što je pokazala i na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za žene.

Mnogi su Jones zbog načina igre počeli porediti sa Durantom, a i zvijezda Brooklyn Netsa je složna u tome da su veoma slični po načinu igre.


"Jonquel Jones me podsjeća na mene, figurom i načinom na koji šutira. Veliki sam njen fan”, kazao je jedan od najboljih košarkaša današnjice.

Popularna "dama s Bahama" je oduševila sve Bosance i Hercegovce koji su itekako svjesni njenog kvaliteta Nekoliko dana nakon Eurobasketa FIBA je objavila video s najboljim poenima i potezima sjajne 27-godišnjakinje uz vrlo interesantno pitanje u kojem se spominje i Durant.


"Je li na Eurobasketu bilo utjecajnije i dominantnije igračice od Jonquel Jones? Ženski KD je bio itekako uspješan u vođenju BiH ka kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", naveli su iz FIBA-e.

Jones je u prosjeku bilježila 24.3 poena po utakmici, imala je 16.8 skokova te 3.3 asistencije. Protiv Francuske je uspjela ostvariti čak 24 skoka što je rekord evropskih prvenstava.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.