x

Bit će uz majku i porodicu i voditi dvoranu

Khabib se vraća na selo u Dagestan, ali će sam stvarati nove šampione

Khabib Nurmagomedov odlučio je završiti karijeru nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom.

Nakon što je lagano sredio još jednog kandidata za titulu, The Eagle je odlučio da se više ne želi boriti jer pored njega nema njegovog oca Abdulmanapa koji je prije nekoliko mjeseci preminuo.

Khabib je pored obraćanja na engleskom imao i obraćanje na ruskom jeziku u oktagonu i poručio je da odlazi :

"Kada sam počeo sve ovo 2008. godine i kada sam 2012. godine potpisao za UFC, mnogi nisu vjerovali u mene, mnogi su mislili da nemam šta tražiti ovdje", rekao je Khabib i nastavio je:

"Ja sam običan čovjek iz malog sela u planinama Dagestana. Brat mi je jučer rekao da sam prema Googleu osoba o kojoj se trenutno najviše raspravlja na svijetu. Nisam mogao vjerovati. Otac i ja smo sanjali da postanem šampion jednog dana i nisam mogao ni zamisliti da će mi se na kraju ovako velike stvari dešavati. Ako imate roditelje, budite bliski sa njima. Meni je ostala još majka i želim sa njom provesti što više vremena", poručio je Khabib.

The Eagle se oprostio sa omjerom od 29-0. Najavio je da će se nakon svega vratiti u svoje selo u Dagestanu i da će vrijeme provoditi sa majkom i sa porodicom.

Naravno, ono što najbolje radi neće zapostaviti. Od oca je naslijedio dvoranu prepunu vrhunskih boraca. Izvjesno je da će Khabib preuzeti ulogu mentora i trenera svojim rođacima i prijateljima sa kojima ima zaista fantastičan odnos.

Tako ćemo Khabiba vjerovatno gledati pored oktagona u određenim borbama. Možda to neće biti uskoro, ali sigurno da će tako biti u budućnosti, jer od njega zavisi dvorana i veliki broj šampiona u nastajanju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.