x

Treća verzija Ceeda

KIA će u oktobru predstaviti produkcijski Proceed Shooting Brake

Kompanija KIA je najavila da će treću verziju novog Ceeda predstaviti na Sajmu automobila u Parizu. Radi se o produkcijskoj verziji jednog od najljepših koncepata koje smo vidjeli u proteklih nekoliko godina, a to je Proceed koji je svjetlo dana ugledao prošle godine na Sajmu automobila u Parizu.

Nakon što su hatchback i karavanska verzija novog KIA-inog modela Ceed debitovali prošlog mjeseca na Sajmu automobila u Ženevi, treća karoserijska izvedba južnokorejskog kompaktnog modela će stići početkom oktobra te će biti predstavljena u Parizu. To je najavio KIA-in šef za planiranje proizvoda David Labrosse tokom intervjua za holandski magazin Auto Week tokom lokalne prezentacije novog Ceeda. On je kazao da treća verzija sigurno stiže te da će se pojaviti u Parizu.


Bivši šef KIA-e u Evropi Michael Cole otkrio je da će to biti ujedno sportski i praktičan model, a to može značiti samo da je Proceed shooting brake koncept dobio zeleno svjetlo za serijsku proizvodnju kako bi bio nasljednik trovratnog Pro Cee'd kupea koji je bio dostupan u dvije prve generacije.


Ceed porodica će dobiti i verziju hatchbacka fokusiranu na performanse, a ona će vjerovatno nositi sufiks GT. Postoje planovi za crossover baziran na Ceedu koji će biti manji od modela Sportage kako ne bi bili konkurenti.







(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.