x

Kids Fashion Day u Importanne Centru nadmašio očekivanja! (GALERIJA)

U predprazničnom raspoloženju u prepunom Importanne centru održan je "Kids Fashion Day". Događaj je održan u organizaciji Urban Managementa i uz nesebičnu pomoć i pokroviteljstvo Importanne Centra.

Po prvi put sve ono pto se dešava u bekstejdžu i iza kulisa, od priprema, šminkanja, biranja modela, make up arta, photoshootinga do samog revijalnog dijela bilo je transparentno za sve posjetioce centra. Kroz projekat Male škole mode i kulture na reviji se na opšte oduševljenje publike predstavilo preko sto mališana - manekena Modne agencije Free Models.

Mali i veliki manekeni spomenute agencije predstavili su nove kolekcije modnih kuca LINDEX-a, PENTY - Intimo, COCHE BOX-A, 5th AVENUE, BLUE KIDS-a, HERTEX-a koje se nalaze u Importanne centru, a za besprijekornu šminku bio je zaslužan AVON cosmetics.


Ono što je posebno jeste to da su svi posjetioci mogli tokom cijelog dana donirati višak PVC vrećica na štandu kompanije "Kesa" koja ima svrhu reciklaže istih. Organizatori su na ovaj način željeli podići svijest svim posjetiocima o štetnosti plastike i vrećica po okoliš i prirodu, te predstaviti način na koji se one mogu dalje iskoristiti, jer poznato je da njihov proces raspadanja traje i do hiljadu godina ukoliko završe u prirodi. Jedna grupa manekena je predstavila prve proizvode od recikliranih PVC vrećica i na pisti kao što su ruksaci, neseseri, torbe i mantili! Svi mališani posebno su se obradovali sokćima osvježenja i slatkišima koje je za njih obezbijedio već prepoznatljivi SINALCO.

Partneri projekta Urban Managementa su Sarajevo International Airport, Ministarstvo kulture i sporta KS, Općina Ilidža, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.