x

Odlazak centra Monaka

Kikanović se oprostio od reprezentacije

Centar Monaca Elmedin Kikanović oprostio se od košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Popularni Kikan je objavio status na Facebooku u kojem između ostalog kaže da je došlo vrijeme za mlađe generacije.


"U sjećanju mi je zauvijek urezan taj 13. august 2006. godine. Prijateljski meč reprezentacija BIH i Mađarske i moj debi u A reprezentaciji. Prepuna bihaćka dvorana "Luke" i prvi poeni u najdražem dresu.Sa 17 godina, odnosno četiri godine nakon što sam počeo da se bavim košarkom, sam ostvario svoj san zaigravši u istoj ekipi sa igračima koje sam dotad gledao uglavnom na televiziji ili bodrio sa tribina tuzlanskog Mejdana,kada bi reprezentacija nastupala u Tuzli. Prešao sam put od polaznika Škole košarke Sloboda Dite, preko kadetskog i juniorskog reprezentativca, do statusa A reprezentativca. Bila je to kruna četverogodišnjeg rada. Danas, 14 godina nakon prvog nastupa za kadetsku reprezentaciju BIH, odnosno, nakon nešto više od 12 godina od prvog nastupa za seniorsku reprezentaciju BIH, vrijeme je za oproštaj", napisao je Kikanović i dodao:


"Nažalost, šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini su praktično izgubljene, a sljedeće Evropsko prvenstvo je na programu 2021. Smatram da je pravo vrijeme da mladi igrači preuzmu vodeće uloge i da se kroz ovaj period od tri godine afirmiše i iskristališe ekipa koja će se ne samo plasirati na Evropsko prvenstvo 2021., već biti i bitan faktor na istom. Zahvaljujem se svim saigračima, bilo je zadovoljstvo dijeliti svlačionicu sa vama. Najveće je to bogatstvo,upoznati veliki broj kvalitetnih osoba i prijatelja za cijeli život,a to mi je reprezentacija donijela. Zajedno smo slavili velike pobjede, zajedno tugovali u porazima, bili najveći oslonac i podrška jedni drugima".


U nastavku teksta već sada nekadašnji reprezentativac BiH se zahvalio svim djelatnicima KS BiH te je poručio mlađim igračima da im igranje za reprezentaciju treba prije svega biti velika čast.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.