x

Noć kvalitetnih borbi u Zagrebu

'Killer' osvojio titulu pred domaćom publikom, Pejić razočarao

Hrvatski borac Antun Račić u jednoj od borbi u sklopu KSW-a, najveće MMA priredbe u Evropi, osvojio je titulu pobijedivši Daniela Stasiaka.

Dubrovčanin koji nosi naziv 'Killer' upisao je 29. pobjedu u karijeri, te je osvojio prvi KSW-ov naslov u bantam kategoriji.

Račić se 2017. godine pridružio KSW-u i od tada ne zna za poraz, a prvi nastup u MMA imao je prije 10 godina i jedan je od najboljih boraca u kategoriji do 61,2 kg. Sada je uspio pred domaćom publikom osvojiti naslov, ali imao je dosta težak zadatak.

Borba s Poljakom je bila dosta izjednačena, no na kraju je ipak sudac u zrak podigao ruku hrvatskog borca, a presudna je bila njegova ofanziva u trećoj rundi, kada se činilo u jednom trenutku da Račić u potpunosti dovršava posao, ali se Stasiak uspio izvući iz skoro nemoguće situacije.

"Ovo mi znači sve na svijetu. Nakon 20 godina u borilačkom sportu, napravio sam ovaj uspjeh zahvaljujući svom timu i svim ljudima koji su uz mene, ali i zahvaljujući vama najboljoj publici na svijetu. Bila mi je velika čast da se borim ovdje pred vama. Vjerujem da ćemo se vratiti u Zagreb i da ćemo se opet ovdje boriti. Ovaj pojas posvećujem pokojnom ocu koji bi bio ponosan na mene", kazao je Račić.

Filip Pejić je borbu prije izgubio od Brazilca Daniela Torresa jednoglasnom sudijskom odlukom.

Pejić se nije najbolje kretao, Torres je bio lak na nogama i dominirao je većim dijelom meča, pa je na kraju zasluženo i slavio.

Iako je u posljednjoj rundi Pejić otvoreno napao rivala, zadao mu neke udarce, sudije nisu imale dileme prilikom odabira pobjednika.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.