x

Kina: U bolnicama u Wuhanu više nema oboljelih od koronavirusa!

Lijepe vijesti stižu iz Kine. U bolnicama u Wuhanu, iz kojeg je krenula pandemija koronavirusa više nema oboljelih u bolnicama, izjavio je danas portparol Nacionalne zdravstvene komisije Mi Feng.

On je na konferenciji za medije kazao da je posljednja vijest da je 26. aprila broj novoboljelih od koronavirusa u Wuhanu nula, zahvaljujući zajedničkim naporima grada i medicinskog osoblja iz svih krajeva zemlje, prenosi Al Jazeera.

U Wuhanu je prijavljeno 46.452 slučaja koronavirusa, što je 56 posto broja zaraženih u Kini. U tom gradu umrlo je 3.869 ljudi, što je 84 posto ukupnog broja preminulih u Kini.


Inače, Peking je zabranio "necivilizovano" ponašanje kao što je nepokrivanje usta i nosa prilikom kašlja ili kijanja, što je dio novih propisa radi poboljšanja higijene u vrijeme epidemije koronavirusa.

Cilj novih propisa je promovisati civilizovano ponašanje u skladu sa borbom protiv pandemije. Lica koja prekrše propise, koji uključuju obavezno nošenje maske na javnim mjestima, bit će finansijski kažnjena, saopćila je gradska uprava.




(Klix)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.