x

Kiseli kupus sa suvim mesom

Spremite kiseli kupus suvim mesom.

Sastojci:

2 osrednje glavice kiselog kupusa

1 dimljena  koljenica

2 kašike masti

56 zrna bibera

1,5 kašika mljevene slatke paprike

3 lovorova lista


Priprema:

Glavice kiselog kupusa prerežite napola, pa polovine nasijecite na kockice. Polovinu narezanog kupusa stavite u veći lonac i preko njega stavite listove lovora, zrna bibera i kašiku slatke mljevene paprike. Opranu koljenicu staviti na začine i prekriti ostatkom narezanog kupusa. Osim koljenice, možete koristiti i neko drugo suvo meso rebra, slaninu...

Preko kupusa posuti još pola kašike mljevene paprike, dodati dvije kašike masti i dvije čaše vode. Poklopiti i staviti da se kuva na laganoj vatri oko tri sata. Povremeno promiješati i po potrebi dodati još malo vode.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.