x

Domaćin je opet pokazao probleme u završetku utakmice

KK Promo u posljednjoj sekundi do povijesne pobjede protiv HKK Zrinjski

Košarkaši KK Promo večeras su košem američkog košarkaša Ervina pola sekunde prije kraja utakmice senzacionalno slavili protiv HKK Zrinjski u Mostaru rezultatom 91:89.

Gostujući košarkaši odlično su otvorili ovaj susret dajući od početka do znanja Zrinjskom da će morati proliti krv, znoj i suze za bodove u ovoj utakmici.

Brzo su momci iz Donjeg Vakufa došli do prednosti od 19:9, no do kraja prvog perioda Zrinjski se konsolidira i smanjuje do kraja tog dijela igre prednost gostiju na -5. Već drugi period donosi dosta bolju igru Plemića koji uspijevaju dostići i prestići prednost upornih gostiju te na velikom odmoru ekipe u svlačionicu odlaze pri vodstvu Zrinjskog od 3 koša razlike.

Nastavio je Zrinjski i u nastavku diktirati tempo ove utakmice no Promo se nije dao i uvijek su bili tu negdje blizu ne dajući Zrinjskom šansu da se odvoji na neku sigurniju razliku. Sjajno su u tim trenutcima igrali Prince i Ervin koji su držali svoj tim iznad vode. I kao dokaz da se trud i upornost isplate došla je zadnja četvrtina susreta u kojem velika želja i srce gostujućih košarkaša dolaze do izražaja. Žargonski rečeno, Zrinjski je imao 101 šansu da zatvori ovu utakmicu i upiše važne bodove za mir u kući, no sjajan ofanzivni skok i već spomenuta želja momaka iz Donjeg Vakufa došla je na naplatu. Zrinjski svoj napad nije iskoristio, sirena za kraj napada rekla je svoje a Vakufljanima je ostalo 17 sekundi za napad.

Ervin je uzeo loptu, primio svu odgovornost na sebe, sjatio se prema košu i sjajno i uz dozu neophodne sreće pogodio od tablu za veliku, povijesnu i prije svega zasluženu pobjedu KK Promo kome je ovo bio prvi gostujući skalp u elitnom rangu bh. košarke a ukoliko nastave igrati s ovolikom željom i htijenjem, sigurni smo ne i jedini.

Najbolji kod gostiju spomenuti Ervin s 26 poena, dok je Prince dodao 16. Odlične role imali su Fazlić i Sedlarević sa po 13 koševa. Domaće je predvodio Kapita sa 17 poena, po 15 su dodali Danilović i Glogovac a 14 je postigao Vranješ koliko i Bruggeman. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.