x

u 39. godini

Klanjana dženaza Mithatu Veji koji je ubijen u Trnovu!

Na gradskom mezarju Vlakovo danas je klanjana dženaza namaz Mithatu Veji (39) kojeg je u nedjelju ubio Ismet Ibričić (68) u lovačkom domu u Bašcima kod Trnova.


Rijeka ljudi pokazatelj je koliko je Mithat bio voljen i cijenjen među društvom. Tišina se danas nadvila na mezarju Vlakovo, a riječi nisu mogle opisati tugu zbog tragedije u kojoj je život izgubio čovjek za kojeg svi imaju samo riječi hvale. Stotine sugrađana, rodbine, prijatelja pristiglo je da se posljednji put oprosti od Mide, a mnogi nisu mogli sakriti suze. 


Osumnjičenom za ub.stvo je Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor.

U potpunosti je uvažen prijedlog Tužilaštva KS, koje je pritvor zatražilo zbog utjecaja na svjedoke i uznemirenja javnosti.


Kako je ranije saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, 19. decembra 2021. godine oko 3.30 sati, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu da je u lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš, općina Trnovo, došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja i da ima povrijeđenih lica.


Također, tom prilikom jedno lice je povrijeđeno od dejstva vatrenog oružja, te je prevezeno na KCUS, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, u stabilnom je zdravstvenom stanju i zadržan je na daljem liječenju.

Od krhotina stakla lakše tjelesne povrede zadobili su jedno lice i jedno dijete, te su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz bolnice.

Ekipa Ekskluziva.ba portala ovim putem izražava duboko žaljenje, a porodici Mithata Veje izjavljujemo saučešće.

.

.

.

.

.

.

.

Foto/Video: Eksklluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.