x

MMA

Ključanka Zejna Krantić prvakinja svijeta: Zastava BiH se viorila u Madridu

U meču održanom u glavnom gradu Španije Zejna Krantić je osvojila titulu prvaknije u verziji WKN HDH u MMA kategoriji do 52 kilograma


U meču održanom u glavnom gradu Španije Zejna Krantić je osvojila titulu prvaknije u verziji WKN HDH u MMA kategoriji do 52 kilograma.

Ključanka je svoju protivnicu, prvakinju Italije Robertu Zoko (Zocco), u borbi koja je održana 18. marta, savladala tehničkim nokautom poslije samo 90 sekundi te je nakon evropske dodala i titulu svjetskog prvaka.


Kada su se strasti smirile, Zejna Krantić je za medijsku agenciju Bhinfodesk iz Birmingema kazala da se za ovu borbu spremala tri mjeseca.

- Svaki dan sam imala dva treninga koji su i psihički i fizički bili izuzetno zahtjevni. Koristim priliku da se zahvalim mojim članovima kluba Megurocastilla iz Madrida i trenerima Činto Mordiljo i Karla Benitez, ova titula pripada i njima. Inače, titulu sam proslavila sa preko 1.000 vjernih navijača u madridskoj sportskoj dvorani "Pabellón deportivo Fontanar" - kazala je Krantić.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.