x

Liverpool počeo pregovore o velikom transferu

Klopp može mirno da sprema novu sezonu: Mane odlazi, ali stiže fantastična zamjena

Sadio Mane napustit će Liverpool i uskoro će postati novi fudbaler Bayerna.

Senegalski fudbaler saopštio je saigračima da odlazi iz kluba i uskoro se treba očekivati realizacija transfera u redove njemačkog velikana.

Liverpool neće praviti probleme Maneu u odlasku iz kluba. Za njega će inkasirati cifru između 30 i 40 miliona eura, a već su obavljeni i razgovori s momkom koji bi ga trebao zamijeniti u dresu Redsa.

To je francuski fudbaler Ousmane Dembele. Katalonski list Sport navodi da je rukovodstvo Liverpoola kontaktiralo agente 24-godišnjeg krilnog napadača i pokušat će da ga dovedu u svoje redove.


Sigurno je da će Jurgen Klopp biti zadovoljan zamjenom za Manea. Dembelea dobro poznaje i Francuz bi pod njegovim vodstvom mogao eksplodirati.

Podsjetimo, Dembele je odlučio napustiti Barcelonu nakon pet godina u klubu. Nije uspio postići dogovor o produžetku saradnje i spreman je za nove izazove.


Dosta je ponuda na njegovom stolu. Povezivao se s Chelseajem i PSG-om, ali sada je u igri Liverpool i neće biti iznenađenje ako Francuz završi na Anfieldu.

Dembele je pet godina nastupao za katalonskog velikana. Stigao je u transferu vrijednom 145 miliona eura iz Borussije Dortmund, ali zbog čestih povreda nije pokazao sve što zna.

Ukupno je za Barcelonu odigrao 150 utakmica i postigao je 32 pogotka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.