x

Redsi jačaju odbranu

Klopp na Anfieldu pravi bedem od dva "titana": Van Dijku se priključuje "kolosa" s Apenina!

Pozicija drugog štopera u Liverpoolu je najosjetljivija u timu s Anfield Roada.

Jurgen Klopp je posljednjih godina dovodio ciljana pojačanja, slagao je slagalicu te strpljivo napravio možda i najbolji tim današnjice koji je prošle godine pokorio Evropu.

Njemački stručnjak već u ekipi ima najboljeg štopera svijeta, Virgila van Dijka i cilj mu je na Anfield Rodu napraviti odbrambeni bedem od dva "titana" jer u ekipi želi Khalidou Koulibalyja.

Koulibaly je odličnim partijama u Napoliju postao vrhunski defanzivac, a kontroverzni Aurelio De Laurentiis je već odlučio da tokom prelaznog ljeta unovči igrački karton stamenog Senegalca.

Ovaj 28-godišnjak je do pojave pandemije koronavirusa vrijedio 100 miliona eura, ali će ta cijena zbog novonastale sitaucije sigurno spasti. Liverpool će kao i ostali klubovi sigurno osjetiti krizu i neće moći trošiti kao u normalnim okolnostima.

Ukoliko bi Klopp uspio upariti Van Dijka i Koulibalyja u narednim godinama bi na raspolaganju imao možda i najbolji štoperski par na svijetu.

Inače, Redsi će imati žestoku konkurenciju s obzirom da senegalskog štopera u svojim redovima žele još PSG, ali i Newcastle United koji će nakon promjene vlasničke strukture imati visoke ambicije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.