x

Kako bi im sad dobro došao

Klopp poslao poruku Lovrenu, ovaj ga 'seenovao'

Reprezentativac Hrvatske Dejan Lovren Anfield je napustio prošlog ljeta nakon punih šest sezona koliko je branio boje Liverpoola.

On je u transferu vrijednom 12 miliona eura otišao u Zenit iz St. Petesburga i tako završio svoju epizodu u prvaku Engleske.

Za Redse je odigrao 185 utakmica i osvojio je praktično sve što se moglo osvojiti. Rođeni Zeničanin je sa Liverpoolom osvojio jednu titulu prvaka Premier lige, jednu Ligu prvaka i jedan trofej pobjednika UEFA Superkupa.


U posljednje dvije sezone nije bio u prvom planu trenera Jurgena Kloppa. U međuvremenu je Liverpool upao u velike probleme sa povrijeđenim igračima, a posebno je deficitarna pozicija stopera na kojoj njemački trener već dugo vremena nema rješenja.

Vjerovatno su do kraja sezone ostali bez Virgila Van Dijka i Joea Gomeza, dok bi se Matip uskoro trebao vratiti. Kestenje iz vatre vade Henderson i Fabinho koji pokrijavu štoperske pozicije, a koji nisu igrači kojima to nije glavni zadatak.


Klopp u zimskom prijelaznom roku razmišlja o dovođenju novog stopera, a nema sumnje da bi mu Lovren sada dobrodošao.

"Uopšte mi nije žao što sam otišao iz Liverpoola. Pred kraj nisam tamo bio sretan jer nisam igrao. Jurgen Klopp to dobro zna, a jednom mi je u poruci napisao da mu nedostajem. Nisam mu ništa odgovorio. Siguran sam da ja nedostajem njima više nego što oni nedostaju meni. U Liverpoolu sam puno toga naučio i drugačije sam počeo shvaćati fudbal, ali ta faza je iza mene i uopštee o njoj ne razmišljam", rekao je Lovren.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.